Na co si dát pozor, když hledáte práci na bodyshop?

Vlastně to lze shrnout jedním slovem, jde především o (ne)transparentnost. Ze zkušeností našich kolegů, kteří v minulosti takto také začínali, si troufáme tvrdit, že právě očekávání uchazeče se mohou minout účinkem. Jednak v otázce ceny, druhak - a především - v samotné náplni práce.

Anet Jarmoliková

Případnému zklamání z obojího se ale dá předejít, chce to jen ostražitost a mít jasno v tom, co hledáte.

Když Vám jako kontraktorovi prostředník nabídne pozici, ve většině případů nevidíte sazbu. Zde přichází na řadu moment pro sebehodnocení a vyčíslení Vašeho očekávání, je zcela na místě si sám říct o takovou sazbu, která odpovídá Vašim schopnostem a zkušenostem, a také komfortu a motivaci. To se dá brát jako výhoda, kterou dostávají ne všichni smluvní zaměstnanci. Co se pak náplně práce týče, tak doporučujeme dát si záležet na tom, abyste jasně a konkrétně komunikovali to, co Vás baví, čemu se chcete věnovat a kam směřovat. A pak se nebáli mít konkrétní dotazy přímo na nabízenou pozici, abyste si zkrátka ověřili, že odpovídá Vašemu očekávání, technologickým schopnostem a možnosti rozvoje. Tohle je dost na Vás samotných, především když začínáte. Existuje totiž spousta náborářů, kterým je prostě jedno, co Vás baví a zajímá a chtějí Vás za každou cenu na nějakou pozici udat, ať už tam budete spokojeni, nebo ne.

Víme, co naše kolegy štvalo, když sami dříve na bodyshop pozicích často pracovali a snažíme se se všemi uchazeči komunikovat maximálně transparentně. Jsou sice věci, které se v tomto případě nezmiňují, třeba ceny ostatních kontraktorů v onom v týmu - to je běžná praxe a ctí se tak citlivé a osobní údaje. Za to jsme schopni poskytnout feedback na jejich požadavky a cenu. Každopádně nás ale zajímá a sdělujeme uchazečům, jaké je pracovní prostředí, tým budoucích kolegů, případná možnost růstu či delší spolupráce a samozřejmě popíšeme projekt a technologie, s nimiž se na pozici pracuje. Když něco ze zmíněného uchazeči nevyhovuje, respektujeme to a rádi s preferencemi uložíme kontakt na příště. Tohle je za nás fér, spokojený uchazeč a spokojený klient, pro kterého pak pracuje takový člověk, který věděl, do čeho jde. Zkrátka fungujeme lidsky. Stejně jako mluvíme s našimi klienty, záleží nám i na našem týmu kolegů, ať už jsou to kolegové interní, nebo na bodyshop pozicích. Toho jsou si vědomi i naši seniorní vývojáři a jsou vždy ochotni bodyshop kolegům poradit. Náš Medvědí tým a kancelář jsou otevřeni všem a chceme vědět, jak se každému vede. Takto získáváme velmi cenný feedback, díky němuž pak můžeme dělat věci lépe nebo podniknout změny k větší spokojenosti.

bodyshop
Zpět →