Medvědárna - jak nás to napadlo

V únoru jsme organizovali náš první technologický meetup - Medvědárnu. Určitě jste někdy na podobné akci byli. Někteří z vás možná na podobných setkáních i aktivně přednášejí. Jak ale taková Medvědárná vypadá pohledem Klárky, která to celé organizovala, zařizovala i propagovala?

Klára Vítovcová Augustinová

To tak jednou přišel Míra.. (nedivila bych se, kdyby to bylo zrovna z oné místnosti, víme ne? :-) s nápadem, že by bylo fajn dělat nějaké přednášky. On Míra mívá občas takové fajn nápady :-) Docela nás pro to nadchnul a tak jsme si řekli, že to zkusíme. Vždyť co se může stát. Maximálně nikdo nepřijde, tak spolu posedíme a dáme si pivo.. jedno, dvě, osm..

Plni očekávání před akcí - dorazí vůbec někdo?


Začali jsme dumat nad názvem, že tam jako musí být medvěd, ale aby z toho bylo poznat, že je to vědecký :-) Takže jsme jednoduchou logikou spojili vědu a medvěda a vyšla z toho medvědárna. Stejně si myslím, že to moc lidí nepochopilo a proto má Míra potřebu to na začátku každé přednášky všem vysvětlovat :-)

Po prvním uveřejnění události s názvem Medvědárna a vytvoření skupiny Medvědi na Meetupu, to vypadalo vcelku vtipně. Napjatě jsme čekali, jestli vůbec někdo přijde a pro všechny případy řekli i našim kamarádům, že by si to neměli nechat ujít… Ty přednášky samozřejmě, na pivo je nikdo nezval, viď Míro. Vyvěsili jsme pozvánku, ukazatele a snažili se tvářit, že jsme ostřílení organizátoři podobných akcí. Začátek jsme dali na 18:30, aby byl čas na welcome drink. Ještě před půl začal pískat zvonek a přicházeli první hosté. Ještě teď jim tleskáme, že se odvážili do medvědího doupěte :-) Jenže ten zvonek nějak nepřestával pískat a lidi chodili a chodili, k tomu i naši kamarádi a my začali mít trochu strach, jestli se všichni vejdeme. A bylo plno.

Uf, to jsme nečekali. A to daleka ještě nejsou všichni.

Obě přednášky měly úspěch a my byli rádi, že to lidi bavilo a že jsme mohli vést zajímavé diskuze a navázat nové kontakty. Ty jsme navazovali docela dlouho, oficiálně do 22:00, ale pak jsme se ještě museli ujistit, jak jsou na tom naše kontakty s kamarády. No prostě se to vydařilo.

Na druhou medvědárnu už jsme byli vcelku v pohodě, jen přednášející mívaj občas nervy (viď Hynku) :-) Se začátkem jsme se už poučili a dali ho rovnou na 19:00, vždyť přece pivo se dá pít i přitom. V záloze máme ještě popcorn, ale zatím nikdo neměl odvahu ho udělat :-). Nemá smysl to dlouze rozepisovat. Zase to dopadlo skvěle (analyticky jsme to zapili, viď Pavle) a kontakty uloženy :-)

A dostáváme se ke třetí Medvědárně a ta byla hustá. Nerozuměla jsem ani slovo a ani jsem se o to nesnažila :-) Ale na to je u mě každý zvyklý. Všichni ostatní to zvládli na jedničku a hlavně přednášející je fakt špičkou ve svém oboru. Troufnu si říct, že to bylo i trochu náročnější a lidi odcházeli s balóny místo hlav. Moc si to nepamatuju, ale myslím, že ani na moc piva jsme neměli už kapacitu :-)

Čtvrtá medvědárna byla překvapením - měla nový koncept pouze jedné přednášky (kde má taky člověk ty přednášející pořád brát, o tom někdy bude samostatný článek s názvem Kolik piv je potřeba k ukecání přednášejícího na Medvědárnu). Takže to chudák Ondra odnesl tentokrát sám, sorry Ondro. Ale opět to bylo moc pěkný a tím, že byla jen jedna přednáška, bylo víc času na networking :-)

Networking v plném proudu.


Takhle, jak na to koukám, to vypadá docela idylicky, jenže někdy jsou s Medvědárnou i starosti, ale o tom zas příště...

PS: Berte to prosím s nadsázkou, fakt to není jen o pivu a tímto moc děkujeme všem přednášejícím za skvělá témata a za odvahu vystoupit před plnou zasedačkou a všem lidem, kteří přišli si tato témata poslechnout a podpořit nás. Doufáme, že vás to obohacuje stejně jako nás a těšíme se příště. O dalších Medvědárnách se dozvíte na našem FB a v Meetup skupině Medvědi. A obecně při příznivých erupcích na Slunci bývá první středu v měsíci, jak houkaj ty sirény.

meetup
přednáška
Medvědárna
Zpět →